hongaars leren spreken: hier wat tips om Hongaars te leren

Hongaars leren spreken! Heel belangrijk is het voor u en iedereen die naar Hongarije verhuist, om snel de taal te leren. Uit ervaring weet ik dat de taal leren snel vergeten wordt.

Hongaars leren spreken

Goed Hongaars spreken: hier wat tips om Hongaars te leren

Toen wij in 2008 besloten om naar Hongarije te verhuizen, zijn we direct begonnen met Hongaars te leren. Veelal via CD´s en dat was eigenlijk best leuk. We leerden vooral woorden, maar onze kinderen hebben daar veel van geleerd. Zo leerden we de kleuren, en honderden andere woorden, meestal via spelletje met punten waardering. Al snel konden we alle CD´s zonder nog 1 fout te maken.

Maar er is net als altijd weer een maar! Maar alleen woordjes leren, daar kom je niet verder mee. De grammatica leren is de belangrijkste stap, om ook ooit wat te kunnen spreken, zonder handen en voeten!

In Hongarije hebben we direct een leraar Hongaars genomen, dit om snel verder te komen. De kosten waren heel laag, zelfs maar enkele duizenden forinten. Maar hier ook weer een maar. Maar al snel zagen we dat de kinderen mee konden komen met de les, maar vaders en moeders ging het te snel. Wij zelf zijn toen afgehaakt, maar de kinderen zijn door gegaan, en dat vonden wij ook het belangrijkst.

Hongarije verkennen met Most Magyarul

Most Magyarul! Het tweetalige Hongarije Magazine hebben wij ook jaren gelezen, wat heel leuk is en ook hier leer je veel van. Most Magyarul is : Tekst en eindredactie Edwin van Schie.

Uitgeverij, abonnementen & advertenties
Hongarije Magazine,
Eksterlaan 230,
NL-2026 XM Haarlem
Tel/fax: +31 23 538 94 61.

De website van Most Magyarul : Klik hier

Via de Hongaarse school hongaars leren in Nederland, dat is absoluut een aanrader. Wij hebben dat niet gedaan, want van uit Zeeland vonden wij dat te ver, en ook stond ons hoofd er in die tijd niet naar om te leren.

Wel hebben we een leerboek met CD besteld bij Edwin van Schie, daar hebben we veel van geleerd, maar wel in een heel laag tempo.

Hongaarse School
Eksterlaan 230
NL-2026 XM Haarlem
Tel/fax: +31 23 5391867

De website van de Hongaarse school : klik hier

Een leuk spel om Hongaars te leren

Een leuk spel online waar direct van alles geleerd wordt, interessant voor volwassenen en zeker ook voor kinderen. Klik hier

Hongaars leren online

De website http://www.goethe-verlag.com/ heeft ons ook erg geholpen met wat bij te leren. Helaas zijn wij ouders niet zo ver gekomen dat we vlot Hongaars konden spreken. De kinderen spreken allemaal wel redelijk Hongaars.

Ook deze website is interessant om te leren, wij zelf hebben deze niet gebruikt : Klik hier

 

Momenteel wonen wij in Oostenrijk, omdat we in Hongarije Duits hebben geleerd.
Het Hongaars is dus een taal die voor ons veel moeilijker te leren was. Regelmatig kom ik nog in Hongarije, en dan zegt men dikwijls dat ik de taal zo goed kan, en dat weinig buitenlanders Hongaars kunnen. Dat heb ik er dan nog aan over gehouden, aan die 5 jaar in Hongarije.

Hopelijk kunt u wat doen met de bovenstaande tips.

Mocht iemand hier ook met een link willen staan over dit onderwerp, laat het mij weten en ik maak het direct in orde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Help

WordPress theme: Kippis 1.15